Es presenta el projecte de la nova seu del Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès. El nou centre s’ubicarà a Ribes de Freser

Els terrenys on s'ubicarà la futura seu, al mig de Ribes de Freser, van ser cedits per l'Ajuntament de Ribes de Freser després d'un concurs entre diferents ajuntaments de la comarca i la Vall de Ribes va ser l'escollida per ser la zona on hi ha un major nombre de boscos públics. Del pressupost total de 710.568 euros, el 50% del cost de les obres del futur centre serà finançat pel Departament de Governació amb 355.284 euros del Fons europeu de desenvolupament regional (Feder).
El Consorci d’Espais d’Interès Naturals del Ripollès, ubicat actualment en un espai de la seu del Consorci Ripollès Desenvolupament, neix de la necessitat dels ajuntaments de la comarca per portar a terme una gestió més eficient dels boscos públics i dels seus espais protegits. El CEINR porta a terme la redacció de plans d’emergències comarcals i municipals, actuacions de conservació i millora d’espais d’interès natural, assistència tècnica a les agrupacions de defensa forestal, la recuperació del patrimoni cultural i l’assessorament de la biomassa com a font d’energia.

El projecte de creació de la nova seu del Consorci als terrenys on es construirà el futur centre a Ribes de Freser ha estat presentat (11-12-2009) pel director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, juntament amb el president del Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès (CEINR), Lluís Rodríguez. A l’acte també han assistit la directora dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Mireia Mata; l’alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, i la vicepresidenta del Consell Comarcal del Ripollès, Carme Freixa.

Noves instal•lacions per a divulgació i recerca
La creació del nou centre del CEINR, servirà per superar les actuals mancances d’espai, permetrà ubicar-hi instal•lacions pròpies que permetin treballar adequadament als tècnics i al personal de brigada i ajudarà a poder desenvolupar tasques de recerca del patrimoni cultural. De la mateixa manera que permetrà al Consorci consolidar els llocs de treball actuals i crear-ne de nous.

El CEINR serà l’únic Consorci d’Espais Naturals que, a més de dur a terme la gestió dels espais naturals i boscos públics, realitzarà funcions de divulgació i recerca, per això és tan important la creació d’unes instal•lacions amb diverses sales per a fer exposicions, conferències i projeccions audiovisuals.

Un projecte de gran benefici pel Ripollès
El Consorci d’Espais Natural del Ripollès es va constituir l’any 2004 però no va ser fins a finals de l’any 2006 que va començar a ser operatiu. Actualment els membres del CEINR són els ajuntaments de Campdevànol, Campelles, Camprodon, Gombrèn, Llanars, Les Llosses, Molló, Ogassa, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Seguries, Setcases, Toses, Vallfogona del Ripollès, Vilallonga de Ter -tots els de la comarca del Ripollès- i Castellar de n’Hug -del Berguedà-, el Consell Comarcal del Ripollès, el Consorci Ripollès Desenvolupament, la Diputació de Girona i el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Es tracta d’un projecte global de dinamització econòmica de la comarca, tant a nivell de millora del sector primari, com la generació de noves capacitats formatives i el manteniment del capital humà que, en aquests moments, desenvolupa la seva tasca professional fora de la comarca.

Comparteix-me:

Simon Stiell tanca la conferència del clima de Bonn demanant més implicació, més rapidesa i més justicia

"Hem d'anar més enllà, més ràpid i de manera més justa". Amb aquestes paraules el Secretari Executiu del Canvi Climàtic de les Nacions Unides Simon Stiell començava el discurs de...

El darrer número de la revista Vallesos rememora lluites ecologistes dels dels anys 70 a les comarques del Vallès

La revista-llibre Vallesos rememora lluites ecologistes dels dels anys 70 sobre espais emblemàtics del Vallès com Gallecs, els parcs de Sant Llorenç i el Montseny o el Quart Cinturó...

La natura pot gaudir-se de manera compartida i respectuosa

A l’estiu, un temps de màxima afluència, cal recordar especialment les bones pràctiques per no malmetre els espais que visitem...