Es presenta Agromosaic, associació de productors i elaboradors ecològics del Vallès Oriental

Agromosaic és una associació de pagesos i pageses i elaboradors del Vallès Oriental creada amb la finalitat de donar a conèixer el seu treball, trobar sinèrgies, reivindicar el potencial agrícola i paisatgístic de la comarca i buscar vies de comercialització dels seus productes. A part de la professió de pagesos i pageses, als seus membres els uneix, també, el compromís amb la biodiversitat, el respecte al medi ambient i la voluntat de proporcionar una alimentació saludable a les persones. Per això els membres de l'associació utilitzen criteris de sostenibilitat en la seva feina, tècniques de conreu ecològic, incorporen la lluita biològica per a la protecció dels cultius i fan un ús racional dels recursos i de l'energia.
[foto]

Els membres d’Agromosaic, que està oberta als productors i productores de la comarca que comparteixin els objectius de defensa de la professió i l’espai agrari, tenen la voluntat que l’associació pugui representar la gran riquesa i pluralitat de cultius que hi ha a la comarca, “d’aquí el nom d’Agromosaic”

Agromosaic s’ha creat amb amb el suport del Consell Comarcal que, des de principis de 2019, ha estat treballant conjuntament per elaborar uns estatuts i definir els objectius de l’associació.

La presentació oficial de l’associació s’ha fet aquest dissabte 17 d’abril al matí al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana en el marc de la Fira Lliga’t a la Terra que es celebra anualment en aquest municipi de la Vall del Tenes, i hi han intervingut la presidenta, Jerusa Chaparro  (de la Masia Can Sunyer), els socis fundadors, i el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente.

Els objectius de l’associació 

1. Agrupar un conjunt d’empreses elaboradores i productores agroecològiques de la comarca del Vallès Oriental que es caracteritzen per la qualitat del seu producte i per les bones pràctiques de la seva producció i elaboració amb la finalitat, establir sinèrgies de col·laboració entre els seus membres, ampliar els seus canals de distribució i ampliar el seu radi de comercialització.

2. Treballar per preservar l’entorn natural i mantenir el paisatge agroecològic de la comarca, defensant el territori, la terra i dignificant la professió del pagès.

3. Crear una marca comarcal que acabi esdevenint un distintiu o segell de qualitat i d’identitat d’origen per aquells membres de l’Associació que produeixin o elaborin productes agroalimentaris ecològics, amb matèries primeres majoritàriament de la comarca.

4. Facilitar la interlocució amb l’Administració pública, defensant els interessos de les empreses associades i influir a l’Administració pública per promoure decisions i accions favorables per posar en valor el producte, la pagesia i el territori.

5. Dinamitzar i promocionar l’activitat agroalimentària del Vallès Oriental mitjançant accions singulars de participació, amb els agents territorials.

6. Ajudar i continuar amb la recuperació del patrimoni sociocultural del territori fomentant, donant suport i participant en projectes per a la dinamització de l’activitat agroalimentària, tot recuperant i valoritzant els productes locals i tradicionals.

7. Establir relacions amb d’altres associacions territorials i/o buscar col·laboracions amb d’altres empreses del sector o amb altres sectors.

8. Promocionar i consolidar la comarca del Vallès Oriental com a referent en gastronomia de qualitat en base als productes agroalimentaris locals.

A part de la professió de pagesos i pageses, als seus membres els uneix, també, el compromís amb la biodiversitat, el respecte al medi ambient i la voluntat de proporcionar una alimentació saludable a les persones.

.

 

Comparteix-me:

Manual d’instruccions per gaudir de la natura amb civisme

Els espais naturals són sistemes vius i com a tals són molt sensibles al comportament de les persones i els animals forans. Una actitud cívica i responsable és indispensable quan...

L’emergència climàtica vista per la joventut rural

Joves rurals han mostrat els seus videos aquest divendres en un Festival del Videominut que ha acollit la UAB i que forma part d’un projecte d'alfabetització audiovisual de la Universitat...

Les sortides a la natura també necessiten full de ruta

Tant si sou persones expertes com si no, heu de planificar les visites als espais naturals i tenir molt presents les condicions meteorològiques...