Es presenta Agromosaic, associació de productors i elaboradors ecològics del Vallès Oriental

Agromosaic és una associació de pagesos i pageses i elaboradors del Vallès Oriental creada amb la finalitat de donar a conèixer el seu treball, trobar sinèrgies, reivindicar el potencial agrícola i paisatgístic de la comarca i buscar vies de comercialització dels seus productes. A part de la professió de pagesos i pageses, als seus membres els uneix, també, el compromís amb la biodiversitat, el respecte al medi ambient i la voluntat de proporcionar una alimentació saludable a les persones. Per això els membres de l'associació utilitzen criteris de sostenibilitat en la seva feina, tècniques de conreu ecològic, incorporen la lluita biològica per a la protecció dels cultius i fan un ús racional dels recursos i de l'energia.
[foto]

Els membres d’Agromosaic, que està oberta als productors i productores de la comarca que comparteixin els objectius de defensa de la professió i l’espai agrari, tenen la voluntat que l’associació pugui representar la gran riquesa i pluralitat de cultius que hi ha a la comarca, “d’aquí el nom d’Agromosaic”

Agromosaic s’ha creat amb amb el suport del Consell Comarcal que, des de principis de 2019, ha estat treballant conjuntament per elaborar uns estatuts i definir els objectius de l’associació.

La presentació oficial de l’associació s’ha fet aquest dissabte 17 d’abril al matí al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana en el marc de la Fira Lliga’t a la Terra que es celebra anualment en aquest municipi de la Vall del Tenes, i hi han intervingut la presidenta, Jerusa Chaparro  (de la Masia Can Sunyer), els socis fundadors, i el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente.

Els objectius de l’associació 

1. Agrupar un conjunt d’empreses elaboradores i productores agroecològiques de la comarca del Vallès Oriental que es caracteritzen per la qualitat del seu producte i per les bones pràctiques de la seva producció i elaboració amb la finalitat, establir sinèrgies de col·laboració entre els seus membres, ampliar els seus canals de distribució i ampliar el seu radi de comercialització.

2. Treballar per preservar l’entorn natural i mantenir el paisatge agroecològic de la comarca, defensant el territori, la terra i dignificant la professió del pagès.

3. Crear una marca comarcal que acabi esdevenint un distintiu o segell de qualitat i d’identitat d’origen per aquells membres de l’Associació que produeixin o elaborin productes agroalimentaris ecològics, amb matèries primeres majoritàriament de la comarca.

4. Facilitar la interlocució amb l’Administració pública, defensant els interessos de les empreses associades i influir a l’Administració pública per promoure decisions i accions favorables per posar en valor el producte, la pagesia i el territori.

5. Dinamitzar i promocionar l’activitat agroalimentària del Vallès Oriental mitjançant accions singulars de participació, amb els agents territorials.

6. Ajudar i continuar amb la recuperació del patrimoni sociocultural del territori fomentant, donant suport i participant en projectes per a la dinamització de l’activitat agroalimentària, tot recuperant i valoritzant els productes locals i tradicionals.

7. Establir relacions amb d’altres associacions territorials i/o buscar col·laboracions amb d’altres empreses del sector o amb altres sectors.

8. Promocionar i consolidar la comarca del Vallès Oriental com a referent en gastronomia de qualitat en base als productes agroalimentaris locals.

A part de la professió de pagesos i pageses, als seus membres els uneix, també, el compromís amb la biodiversitat, el respecte al medi ambient i la voluntat de proporcionar una alimentació saludable a les persones.

.

 

Comparteix-me:

El Govern presenta un pla per fer front a la sequera a la zona del Priorat 

Es tracta del PRUS (Pla de Resposta Urgent contra la Sequera) i compta amb més de 70 milions en ajudes. També s’acceleren en més d’un any els treballs de la...

El port de la Ràpita fa un pas més per ser un port verd

L’acció del port de la Ràpita s’emmarca en el Dia Mundial de la Neteja, que se celebra aquest 20 de setembre. Es tracta de la neteja del fons marí del...

Setmana Europea de la Mobilitat

Amb el lema "Compartim l'espai públic", Catalunya viu aquests dies la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments...