Es presenta BforPlanet, el saló mundial dedicat a la sostenibilitat de Fira Barcelona

Amb voluntat de postular-se com un gran esdeveniment mundial per a la sostenibilitat, BforPlanet, s'ha presentat aquest dijous al Palau de la Música de Barcelona, en un acte presidit per membres dels govern català i espanyol, i representants de l'ajuntament de Barcelona i de Fira Barcelona que ha anunciat la celebració d'un Saló dedicat a la sostenibilitat pel proper mes de maig.

[foto]

El president de Fira de Barcelona ha anunciat la celebració, entre el 26 i el 28 de maig, del saló BforPlanet, centrat en l’impuls al sector privat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, els ODS de Nacions Unides  

Tant la presentació com el propi salo vol acollir l internacionals per a debatre i proposar solucions als grans desafiaments als que s’enfronta la Humanitat en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, els ODS, promoguts per Nacions Unides. L’acte de presentació de BforPlanet, que ha estat precedit i tancat per interpretacions musicals del magnífic violinista Ara Malikian, ha estat motivat i presidit pel darrer dels ODS, el 17, que es basa en la creació d’aliances per a treballar per l’assoliment dels altres 16 objectius. En aquest sentit, BforPlanet te com a principal objectiu crear una plataforma pel desenvlupament d’aliances SDG, esperit del objectiu 17 i enfortir els mitjans d’implementació i revitalització de les associacions globals per al desenvolupament sostenible.

L’esdeveniment, dirigit per Ugo Valenti,  tindrà lloc al recinte de Gran Via i se celebrarà simultàniament amb Innovate4Climate, certamen especialitzat en finançament, inversió i mercats climàtics que organitza el Banc Mundial. El saló s’estructurarà en tres àrees -Be Inspirational, Be Proactive i Be Synergy-, entorn a les quals es faran conferències per impulsar l’aplicació d’ODS, es mostraran projectes i eines concretes per aconseguir-ho i s’oferiran espais de negoci i col·laboració entre entitats.

El president del Consell d’Administració de Fira i del saló, Pau Relat, ha explicat que el nou esdeveniment s’emmarca en l’estratègia de la institució d’apostar decididament per la sostenibilitat. En aquest sentit, ha afegit que Fira “té molt present la importància de l’entorn, és conscient de l’impacte que tenen les fires, però també del fet que poden ser grans caixes de ressonància d’una acció decidida a favor de la sostenibilitat i treballar per un planeta millor”.

Les conferències de Be Inspirational es dividiran en un primer bloc denominat Leadership Summit, que reunirà ponents de prestigi internacional de l’àmbit empresarial, la política o la investigació científica. Hi haurà un segon sota el títol Challenge Sessions, que agruparà la resta de conferències distribuïdes per àmbits temàtics.

Pel que fa a la zona expositiva, el Be Proactive, reunirà un centenar d’estands d’empreses i institucions que exposaran els seus projectes en matèria d’ODS. En aquesta zona també hi haurà la Innovation Plaza, una zona amb les últimes novetats i projectes que poden contribuir a implementar accions per incorporar ODS a qualsevol organització.

En la presentació del Saló, que ha tingut lloc avui al Palau de la Música, han participat representants de les institucions entre els quals han destacat la vicepresidenta quarta de Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, així com directius d’empreses i entitats com Agbar, Basf, Bayer, Caixabank, Cellnex, Damm, FCBarcelona, MNG, Nissan, Orange, Renfe, Repsol, Sorigué, Telefonica, Toyota, Unilever, Vodafone i Vueling, entre d’altres, i el cofundador de BforPlanet Francisco Lombardo..

Com neix BforPlanet
Francisco Lombardo ha explicat que BforPlanet neix de la “responsabilitat i el compromís” i que vol construir alianzas per a passar a l’acció en el compliment dels Objectius pel Desenvolupament Sostenible, els ODS, i en l’agenda 2030. BforPlanet, vol dir ser pel planeta i s’escriu amb B de Barcelona, ha dit, destacant la importància i el tarannà de la capital de Catalunya per acollir un esdeveniment d’aquest tipus.

L’esdeveniment té el suport del Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona
Fira de Barcelona reforça la seva aposta per la sostenibilitat i llança BforPlanet, un saló centrat en l’impuls al sector privat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de Nacions Unides (ONU). El certamen, que compta amb el suport de el Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en l’estratègia de la institució pel foment de l’activitat econòmica sostenible, l’ús responsable dels recursos, la protecció del medi ambient i el compromís amb els ODS.l.

 

 

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...