Els premis ENERINVEST per al finançament de projectes d’energia sostenible encara poden rebre candidatures

La Plataforma ENERINVEST treballa per a fomentar l'adopció d'enfocaments, models i esquemes de finançament innovadors com a resposta a la dificultat d'afrontar inversions i executar nous projectes en energia eficient i sostenible a l'Estat espanyol. Amb la convocatòria d'aquest premi es vol reconèixer actuacions innovadores per al finançament de projectes d'energia sostenible.

[foto] 

La recepció de candidatures als Premis ENERINVEST s’estendrà fins el 21 de setembre de 2018 i hi podran optar representants de la promoció de projectes i de l’entorn financer, tant públics com privats, que hagin desenvolupat actuacions al territori nacional des de l’any 2016

Amb aquesta primera Convocatòria de Premis ENERINVEST es vol: – Reconèixer i incentivar la recerca d’alternatives financeres i models de negoci que hagin fet possible executar inversions en energies renovables i eficiència energètica, tant des del sector públic com des de les empreses.

– Premiar i ajudar a identificar les entitats bancàries i financeres que han optat per oferir nous esquemes de finançament i ampliar els seus serveis de suport econòmic i d’assessorament a persones emprenedores en projectes d’energia sostenible, adaptant-se així a les necessitats especials d’aquests sectors.

– Informar i orientar els potencials inversors i promotors en energia sostenible, mostrant casos d’èxit que es puguin replicar i millorar els propers anys, per a aconseguir objectius globals d’estalvi en l’ús de l’energia i de reducció d’emissions de CO2 al territori espanyol.

S’han establert tres categories, en una convocatòria flexible que busca donar cobertura i possibilitat de premis a tot el ventall d’opcions i agents clau del mercat

Categoria 1: Projectes d’energia sostenible en el sector públic.

Es premiarà la millor actuació per a la promoció de l’energia sostenible que hagi implementat una formula o model de negoci innovador en el seu finançament, executat en el sector públic.

Categoria 2: Projectes d’energia sostenible en el sector privat.

Es premiarà el millor projecte o actuació en energia sostenible que hagi implementat una formula o model de negoci innovador en el seu finançament, executat en el sector privat.

Categoria 3: Mecanismes de finançament innovadors d’aplicació a projectes d’energia sostenible.

Es reconeixerà el millor mecanisme o formula de finançament innovadora d’aplicació a projectes d’energia sostenible, posada en marxa des d’una entitat financera o d’inversió.

Procediment per a la presentació de candidatures

La Convocatòria dels Premis ENERINVEST estarà oberta des del 20 de juny fins el 21 de setembre de 2018. Les sol·licituds es podran presentar a través de la Plataforma, omplint el formulari.

Per a presentar un projecte o actuació dins de les categories establertes serà requisit indispensable complir amb els criteris d’elegibilitat definits a les Bases dels Premis ENERINVEST.

Resolució de la convocatòria i lliurament dels Premis ENERINVEST

Un cop acabat el termini, l’equip d’ENERINVEST avaluarà les candidatures rebudes d’acord amb els quatre criteris establerts a les bases. Hi haurà 12 candidatures finalistes (quatre per categoria) que passaran a la fase de valoració per part d’un jurat expert i de les persones usuàries d’ENERINVEST, mitjançant un sistema de votació online.

Els resultats es faran públics al web d’ENERINVEST la primera setmana de novembre de 2018 i es notificarà a les candidatures guanyadores.

La cerimònia d’entrega es farà en novembre a Madrid durant l’acte públic que coincidirà amb l’Esdeveniment Col·lectiu Internacional organitzat per la Plataforma.

Es lliuraran trofeus i diplomes de reconeixement i els projectes es podran presentar al públic assistent.

 

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...