Es celebra a Fira Barcelona la primera edició presencial de BforPlanet, el saló de la sostenibilitat

Amb gairebé un miler de participants presencials i més de 4000 online, Fira Barcelona ha acollit aquesta setmana el Saló BforPlanet que, segons l'organització ha estat un èxit. Després que l'any passaat s'hagués de suspendre la celebració presencial d'aquest saló i es reduís a una sola jornada online, aquest any s'ha pogut celebrar en dues jornades, el 7 i el 8 de juliol, i en format mixte, presencial i online. L'organització ja treballa en la preparació d'una tercera edició pel maig del 2022.

El congrés, que va ser presentat amb tota solemnitat el gener del 2020 al Palau de la Música de Barcelona amb la presència del conseller Damià Calvet de la Generalitat i de la vicepresidenta de Transició Ecològica Teresa Ribera del govern espanyol, es va haver d’anul·lar mesos després quan va esclatar la pandèmia, i va celebrar una jornada testimonial online el mes d’octubre passat, ha celebrat aquesta primera edició en el doble format, presencial i on-line.

[foto]

Segons l’organització, el saló ha abordat amb força els ambiciosos objectius que van promoure la seva creació: discutir i ha abordat els principals desafiaments als que s’enfronta la humanitat. El saló ha estat escenari de propostes innovadores, solucions innimaginables, experiències reals i compromisos ferms que demostren que el camí del canvi s’està gestant i que s’obre a empreses liders, organitzacions i persones expertes en la sostenibilitat per a demostrar que buscar un impacte social positiu condueix a noves oportunitats de negoci.

El congrés, que s’ha estructurat al voltant de cinc eixos (les associacions, els creixement sostenible, l’acció climàtica, la innovació i la inclusió social) ha tingut de dues parts: la Cimera de lideratge, un focus d’atenció per a directius compromesos i liders mundials en el desenvolupament sostenible, amb xerrades inspiradores i focus de discussió per involucrar a diversos sectors en panels internacionals, i les Sessions d’oportunitats comercials, punts de discussió i presentació tant de propostes com de solucions concretes a través de conferències magistrals i tauñles rodones orientades a avançar en el camí de l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament SOstenible (ODS).

Una de les primeres xerrades inspiradores ha estat la d’Odile Rodriguez de la Fuente (filla de l’arxiconegut conservacionista i amant dels animals Félix Rodriguez de la Fuente) sota el títol ·Clima per al canvi”.. Una de les sessions que també han despertat interès és la presentada sota el títol ·Convertir els riscos de l’acció climàtica en oportunitats” i que han compartit el director del programa internacional de Clima i Energia de WWF Manuel Pulgar-Vidal, amb Katharine Hill de CEO, Wendy Hughes, gerent del grup d’Innovació i Mercats de Carboni Pràctica, del Banc Mundial, i Gabriela Uchoa Directora del Programa Global de Cooperació i Habitatge de les Nacions Unides.

Altres sessions interessants han estat “La sostenibilitat es troba amb la rentabilitat” que ha volgut respondre a com les empreses poden trobar l’equilibri entre el que necessiten a curt termini i el que és millor a llarg termini, i mirar de trobar una fòrmula que permeti combinar rentabilitat amb sostenibilitat. Tot un repte en aquest moment en que ja es comença a parlar del ·desenvolupament sostenible” com d’un oxímoron.

Com va néixer BforPlanet

Francisco Lombardo va  explicar a la presentació de l’any passat a Barcelona que BforPlanet neix de la “responsabilitat i el compromís” i que vol construir alianzas per a passar a l’acció en el compliment dels Objectius pel Desenvolupament Sostenible, els ODS, i en l’agenda 2030. BforPlanet, vol dir ser pel planeta i s’escriu amb B de Barcelona, ha dit, destacant la importància i el tarannà de la capital de Catalunya per acollir un esdeveniment d’aquest tipus.

L’esdeveniment té el suport del Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona

Fira de Barcelona reforça la seva aposta per la sostenibilitat i llança BforPlanet, un saló centrat en l’impuls al sector privat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de Nacions Unides (ONU). El certamen, que compta amb el suport de el Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en l’estratègia de la institució pel foment de l’activitat econòmica sostenible, l’ús responsable dels recursos, la protecció del medi ambient i el compromís amb els ODS.

Comparteix-me:

Manual d’instruccions per gaudir de la natura amb civisme

Els espais naturals són sistemes vius i com a tals són molt sensibles al comportament de les persones i els animals forans. Una actitud cívica i responsable és indispensable quan...

L’emergència climàtica vista per la joventut rural

Joves rurals han mostrat els seus videos aquest divendres en un Festival del Videominut que ha acollit la UAB i que forma part d’un projecte d'alfabetització audiovisual de la Universitat...

Les sortides a la natura també necessiten full de ruta

Tant si sou persones expertes com si no, heu de planificar les visites als espais naturals i tenir molt presents les condicions meteorològiques...