[foto]
A partir de dimecres a la nit disminuiran força les temperatures i es produiran glaçades generalitzades.
La neu s’allunya de Catalunya, el vent amaina i l’onatge perd força. El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el temporal s’ha acabat i el balanç indica que la nevada ha estat una de les més importants dels darrers anys pel que fa a gruixos i a extensió geogràfica afectada. La neu ha caigut amb abundància, però de manera especial a les comarques gironines i barcelonines, i a l’est de les lleidatanes i de les tarragonines. Ha arribat fins i tot al litoral, quallant a la costa de l’Empordà, de la Selva, del Baix Penedès, del Baix Maresme i del Barcelonès.
Al centre de Barcelona, la nevada ha estat per sota de la del febrer de 1983 i similar a la del gener de 1985 o la del novembre de 1999. A la ciutat s’han mesurat gruixos molt petits arran de mar, d’entre 2 i 3 cm al centre i d’uns 10 cm a la part alta.
A l’Observatori Fabra, prop del cim del Tibidabo, es van mesurar entre 16 i 20 cm de neu, quantitat comparable, pel que fa a un mes de març, amb les de l’1 de març de 1993 (20 cm) i la del 8 de març de 1964 (18 cm), però inferior a la del 30 de gener de 1986, d’entre 20 i 30 cm, o a la del 15 de desembre de 2001, de 25 cm.
Tot i que pot semblar que el mes de març és tard per tenir episodis de neu importants, és habitual que al final de l’hivern, quan l’atmosfera comença a tenir més energia, les nevades, tot i que més escasses, poden ser d’origen convectiu i més intenses.
Una de les característiques importants d’aquesta nevada, que també es va produir en la del 30 de gener de 1986, ha estat la coincidència de neu molt humida i de vent fort, circumstàncies que es van produir simultàniament a les comarques gironines. La neu humida té una major facilitat per adherir-se als objectes, fins i tot als més prims, com és el cas dels cables elèctrics, i pot acumular un gran pes. El vent evapora la part líquida de la neu i transforma la resta pràcticament en gel, que no es desprèn dels objectes. D’aquesta manera la neu humida acaba produint més destrosses que si fos neu pols seca.
Pel que fa al temporal de mar, es va mesurar una onada màxima de 7.7 metres a la boia de Roses, i pel que fa al vent les ratxes van arribar als 133 km/h a Portbou, 101 km/h a Berga i a 90 km/h a Castell d’Aro, al Monestir de Montserrat i a Port del Comte.
Pel que fa a la predicció, tant aquesta tarda com demà podrien produir-se algunes nevades disperses de poc abast geogràfic a punts del nord-est de Catalunya. El temporal marítim, que encara és fort al nord de Catalunya, afluixarà aquesta tarda. El fred, en canvi, anirà a més, i la nit de dimecres a dijous serà extremadament freda a tot el país, amb glaçades generalitzades.