El Servei Meteorològic preveu que l’episodi de fred i neu s’allargui fins la setmana vinent

La pròxima matinada i demà al matí, la precipitació s'anirà afeblint però sense desaparèixer del tot. La cota de neu se situarà al voltant dels 200 metres, tot i que esporàdicament arribarà a nivell del mar. El vent serà de gregal, fort al nord-est del país, i l'estat de la mar s'alterarà molt, amb forta maror a la meitat nord de la costa.

Durant el cap de setmana, l’ambient serà ventós i molt fred, però en general sense precipitacions. A darrera hora de diumenge o a primera hora de dilluns, arribarà una nova massa d’aire humit que podria dur un nou episodi de neu fins i tot a nivell de mar.

El Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge, informa que avui la neu ha fet acte de presència des de primera hora del matí a molts punts de l’interior de Catalunya a partir dels 400 o 500 metres. La neu, que en general cau amb intensitat feble o moderada, ha emblanquinat molts punts del prelitoral, de la depressió Central i del Prepirineu. Tot i l’extensió de la nevada, de moment els gruixos són minsos i només destaquen els 3 cm caiguts a Horta de Sant Joan i a Santa Coloma de Queralt, o els 2 cm de Sant Hilari Sacalm.

A partir de la tarda o del vespre, la nevada s’intensificarà als dos extrems de Catalunya, on els gruixos de neu podrien superar els 10 cm a partir dels 600 metres i fins i tot els 15 a l’interior del nord-est. En aquestes zones, la cota de neu baixarà al final del dia i nevarà molt a prop del litoral. A la resta de Catalunya, la nevada serà menys important, amb gruixos d’entre 5 i 10 cm a 600 metres i enfarinades a partir dels 300 o 400.

Arran d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos de Situació Meteorològica de Risc per neu, vent i estat de la mar. Aquests avisos poden variar durant les pròximes hores segons la trajectòria de la profunda depressió que està afectant el país.

Comparteix-me:

Unes 200 espècies vegetals floreixen fora de temporada a Catalunya

Més de 200 espècies de plantes de 138 municipis catalans han florit quan no els tocava durant el darrer any i preferentment a les comarques del Tarragonès, el Baix Empordà...

L’oceà Àrtic s’està “atlantificant” a causa del canvi climàtic

L’expedició internacional Biodiversidad Global de Calcificadores Planctónicos Marinos (BIOCAL), encapçalada per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), ha aportat noves evidències sobre un...

Risc per fortes ventades a les comarques del sud de Catalunya

Protecció Civil activa l'alerta del Pla VENTCAT davant la previsió de fort vent dimecres gairebé a tota la meitat sud de Catalunya. L'episodi pot comportar ratxes de 72 km/h. Es...