El Port de Tarragona renova el distintiu de garantia de qualitat ambiental de la flota de vehicles

Aquest distintiu té com a principal finalitat contribuir a la reducció de les emissions contaminants provinents del transport, promoure l?ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió de la mobilitat, especialment en entorns urbans. L?objectiu és minimitzar els impactes ambientals més enllà dels requisits derivats del compliment de les normatives actuals. L'Autoritat Portuària ha reduït un 52,55% les emissions de CO2 des del 2012. Es tracta de la segona renovació després de rebre el primer distintiu l'any 2014. El 28% de la flota de vehicles de l'Autoritat Portuària de Tarragona compta amb el distintiu de zero emissions o ECO.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha atorgat al Port de Tarragona la renovació del Distintiu de garantia de qualitat ambiental corresponent a la categoria de Flotes de vehicles, Subcategoria 340.2 – Turismes (M1).

D’acord amb la Resolució de 12 de juliol de 2022 del director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic s’ha renovat a l’Autoritat Portuària de Tarragona el distintiu que li va ser atorgat per primera vegada l’any 2014 i que ara en ha estat renovat per tres anys més fins al 2025.

L’Autoritat Portuària de Tarragona disposa d’una flota de 50 vehicles dels quals 14 compten amb classificació Zero emissions o ECO al Registre de Vehicles, això suposa un 28% del total.

Els criteris ambientals per poder obtenir aquest distintiu es basen en la gestió de la flota, la conducció eficient, el tipus i estat dels vehicles i altres accions de compromís de millora ambiental. Per això, entre altres mesures, l’APT ofereix cursos de conducció eficient als seus treballadors, fomenta l’ús de les videoconferències per evitar desplaçaments i manté una flota de vehicles de baixes emissions.

Una aposta per al Port de Tarragona

En els últims anys l’Autoritat Portuària de Tarragona ha apostat per seguir millorant l’eficiència del seu parc de vehicles. El Port de Tarragona ha aplicat criteris d’eficiència cada cop que ha renovat la seva flota i ha anat incorporant turismes elèctrics i híbrids a la seva flota i retirant els turismes de motors més antics. La incorporació de vehicles més eficients.ha permès la retirada dels vehicles més antics que consumien més carburant i provocaven major contaminació atmosfèrica, ja que no disposen dels dispositius actuals de reducció d’emissions, com per exemple, el monitoratge de la pressió de les rodes, start-stop, frenada regenerativa, filtres de partícules i de NOx, etc.

Més del 50% menys de CO2

El 2012, les emissions derivades del parc de vehicles sumaven 131,3 tones de CO2 eq., mentre que l’any passat només van representar l’emissió de 62,29 tones de CO2 eq. Aquest esforç per reduir l’impacte ambiental del parc de vehicles de l’APT significa una reducció del 52,55 % de les emissions en els darrers 10 anys. Una tendència que seguirà mantenintse a l’alça a mesura que el parc de vehicles es renovi, aprofitant el moment en el qual els vehicles actuals assoleixen el final de la seva vida útil.

Comparteix-me:

L’Amazònia i les Amazònies al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona obre durant uns mesos una finestra a l'Amazònia, millor dit, a les Amazònies, perquè són moltes, perquè està repartida en 9 estats, perquè...

Airgilab, un regenerador d’aire d’edificis amb cultius hortícoles 

Un hivernacle d’agricultura urbana connectat a l’aula 3.07 i a un despatx de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) absorbeix el CO2 d’aquests espais i, mitjançant...

COP29: a la recerca d’un consens en temps de descompte

Com cada any, la COP29 no ha pogut finalitzar en la data prevista per les dificultats d'arribar a un consens. El motiu: el finançament insuficient per als països en vies...