La darrera setmana de gener es va observar la parella de falcons d’aquest territori en actitud nupcial, i es va constatar que estan en el territori, preparant el procés de nidificació d’enguany. Aquestes aus, a l’hora de fer el seu niu, cerquen indrets en llocs inaccessibles, segurs i tranquils, amb unes bones condicions microclimàtiques i en un entorn ben conservat, on poder trobar l’aliment. Les espècies rupícoles, com l’àguila perdiguera, el falcó, el duc, la cabrota o la merla blava, solen trobar aquests indrets de nidificació en les baumes i fissures de les grans parets verticals. Les aus rapinyaires, en general, tenen un comportament territorial i dediquen quasi la meitat de l’any a criar una o dues cries. Si es provoca l’abandó del niu, això pot significar un any infructuós i, a la llarga, el descens de la població o l’extinció d’una espècie en una determinada zona. Si les molèsties que pateixen es repeteixen, es pot provocar l’abandó definitiu de l’àrea de cria i la consegüent pèrdua de biodiversitat de l’indret.
La regulació es porta a terme perquè la coincidència entre la zona d’escalada i la nidificació pot ocasionar molèsties que poden tenir un efecte negatiu en el normal i desitjable desenvolupament del procés reproductiu d’aquestes espècies.
Des del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac es vol destacar i agrair el comportament exemplar i el respecte del col·lectiu d’escaladors vers aquesta regulació.