La I Fira de Mobilitat Sostenible de Catalunya es celebra aquest cap de setmana a El Papiol

Del 8 al 10 de febrer, el Papiol acollirà la primera Fira de Mobilitat Sostenible de Catalunya (FIMOB), una fira que vol convertir-se en referent de la mobilitat sostenible al país, i que reunirà durant tres dies desenes d'experts i expertes en mobilitat, així com representants socials, empresarials i de l'administració.

La I Fira de Mobilitat Sostenible de Catalunya és una trobada de tres dies que reuneix administracions públiques, persones expertes, ciutadania i empreses per dialogar de manera constructiva sobre la MOBILITAT DEL FUTUR. Presenta una completa àrea d’exposició amb la participació de companyies de referència, empreses innovadores, una gran varietat de sessions tècniques que aportaran solucions de mobilitat amb respecte al medi ambient, amb propostes pioneres i sostenibles per al progrés de les persones i els municipis. Hi ha també circuits, zona de ‘test drives’ i tota mena d’activitats amb vehicles de mobilitat personal (VMP) per a tota la família.

L’organització de la fira ha triat el Papiol, entre d’altres raons, per la seva ubicació estratègica dins l’àrea metropolitana de Barcelona. La  FIMOB s’establirà en un pavelló firal de tres mil metres quadrats ubicat al Polígon Industrial Sud, al carrer de les Torrenteres. Una iniciativa d’Alcaldes.eu, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Papiol i l’Associació del Polígon Industrial Sud del Papiol. 
 

La fira ofereix diferents activitats i comptarà amb diversos espais: per a expositors (empreses innovadores relacionades amb el sector), per a activitats lúdiques i educatives (per a grans i petits), espais socials i de restauració i zones de prova de vehicles sostenibles. El públic assistent, a més, tindrà l’oportunitat de comprar vehicles. D’altra banda, la fira també presenta ponències i debats sobre aquests temes. 

FIMOB vol atreure el màxim de visitants possible i, per aquest motiu, facilita l’accés lliure al recinte firal mitjançant invitacions que es poden aconseguir fàcilment. Els veïns i veïnes del Papiol rebran una invitació a casa seva, mentre que l’entrada pel públic general es ven a 5 euros. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet reivindica l’ús de cotxes compartits i elèctrics i assegura que “s’ha d’entendre la mobilitat com a servei global i no com el fet de disposar d’un vehicle privat”

L’aposta principal del conseller per millorar la mobilitat sostenible és augmentar la flota de vehicles ‘verds’, és a dir, els que utilitzen sistemes elèctrics o de gas. També ha assenyalat com a model de futur que els ciutadans comparteixin vehicle, una opció que al seu parer suavitzaria la congestió a la xarxa viària. La mobilitat, segons Calvet, “s’ha d’entendre la mobilitat com a servei global i no com el fet de disposar d’un vehicle privat”.

El responsable de Territori i Sostenibilitat ha apostat també per l’ús de vehicles més connectats, que assegura que augmenten la seguretat a la carretera. El conseller ha explicat que s’està treballant en la creació de noves infraestructures i en millores del transport públic ja existent, i ha indicat que la vinyeta oferirà els recursos per finançar aquestes infraestructures. En aquest sentit, ha dit que la vinyeta és una solució que “permetrà acabar amb els peatges i disposar alhora de diners per afrontar la renovació de les infraestructures i invertir en transport públic”. Calvet ha defensat que la T-Mobilitat, amb el nou sistema de tarifació basat en els quilòmetres i la recurrència, és una de les seves grans apostes per millorar la gestió del transport públic.

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...