El documental de ficció Can Gardell guanya el premi del Jurat i El dia que volaron la montaña reb dos reconeixements a la mostra ForadCamp 2022.

El curtmetratge "Can Gardell" de Sílvia Subirós i Florencia Aliberti rep el Premi del Jurat del ForadCamp 2022. Es tracta d'un documental de ficció que mostra la dificultat de mantenir la vida a pagès exemplaritzant-ho en una família de masovers de l'Empordà D'altra banda, "El dia que volaron la montaña" d'Alba Bresolí Aliberch, sobre els únics habitants del poble aragonès d'Escó abandonat a causa de l'expropiació feta pel règim franquista els anys 60 per la contrucció de l'embassament de Yesa, s'emporta una menció del Jurat de la Mostra, també el Premi del Públic i la menció "ex aequo"de l'Associació Cultural de Granollers, un reconeixement que ha compartit amb "Memoria", de Nerea Barros. "Some Kind of intimacy" de Toby Bull ha obtingut el Premi Festhome de Distribució. El llargmetratge "Pedra Pàtria" ha tingut una gran acollida i el col·loqui amb el director, Macià Florit Campins, molt valorat. La Mostra de de Cinema amb la Natura ForadCamp es va tancar diumenge amb una bona assistència després de dos dies de cinema fet amb esperit innovador i crític.

El ForadCamp ha tornat aquest cap de setmana del 17 i 18 de setembre al Figaró-Montmany amb una XI edició. A més de la Secció oficial competitiva, s’han ofert altres espais i activitats a l’aire lliure relacionats amb el cinema, als peus del Parc Natural del Montseny. Un total de dues-centes persones han gaudit d’un cinema de qualitat i personal en el qual la naturalesa és protagonista, context o motiu de reflexió.

En una sòlida i diversa Secció oficial s’hi ha projectat una dotzena de treballs provinents del Regne Unit, Països Baixos i Alemanya, coproduccions de Sud Àfrica i França, Hongria i Bèlgica, i una àmplia presència de curts del territori espanyol.

El palmarès del XI ForadCamp

El jurat d’aquesta edició, format per Cloe Masotta, Rubén Margalló i Federico Delpero, ha atorgat el premi al millor curtmetratge (guardonat amb el trofeu ForadCamp i 300 € en metàl·lic), per a Can Gardellde Sílvia Subirós i Florencia Aliberti, “per la projecció d’una mirada crítica, i no exempta d’ironia, a un món rural plantejat com a fetitxe neoliberal.” Aquest jurat també ha atorgat una  menció especial a El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí Aliberch, “per mostrar la capacitat del cinema per preservar els vestigis d’una realitat en extinció a El dia que volaron la montaña…”.

El Premi de Distribució, patrocinat per Festhome i atorgat per l’Associació INDOC, ha estat per a Some Kind of intimacy de Tony Bull, “per ser un retrat honest, en el qual el director, amb pinzellades mínimes, retrata la relació entre els éssers humans i la natura, entre la vida i la mort”.

La Menció Especial que otorga l’Associació Cultural de Granollers, ha estat  ‘ex aequo’ a les pel.lícules: Memoria, de Nerea Barros i El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí Aliberch. La Menció ha estat atorgada en reconeixement al treball i bon ús en la narració, la fotografia I el muntatge.

I, finalment, el Premi del Públic ha anat a El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí Aliberch.

A més de la Secció Oficial, els assistents han pogut participar en el ForadCamp Lounge, l’espai de trobada amb les directores amb obres a competició presents enguany: l’Alba Bresolí Aliberch, directora de El día que volaron la montaña, Silvia Subirós, de Can Gardell i l’Elena Molina, Yungay 7020. Un interessant intercanvi de plantejaments i actituds davant la realitat i la narrativa audiovisual, i un posicionament crític comú davant el món que ens envolta.

Completen la Mostra de cinema amb la Natura 2022, la passejada els Rius de cinema i el ForadCamp Off amb el  llargmetratge Pedra pàtria, de Macià Florit Campins. Després de la seva projecció, la sala del Nou Casino s’ha convertit en un espai de conversa, preguntes  i reflexions amb el seu realitzador; un col·loqui proper i molt ben valorat.

ForadCamp és una mostra de cinema organitzada per l’Ajuntament de Figaró-Montmany i coordinada per l’Associació de Documentalistes Independents INDOCLa Mostra és possible gràcies a la col·laboració i el suport a la Diputació de Barcelona, la masia Can Plans, Casa Tia Júlia, Apren, Vermuts Miró, l’Associació Cultural de Granollers, als Cineastes de Granollers i a Elsabeth Produccions.

Comparteix-me:

L’Amazònia i les Amazònies al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona obre durant uns mesos una finestra a l'Amazònia, millor dit, a les Amazònies, perquè són moltes, perquè està repartida en 9 estats, perquè...

Airgilab, un regenerador d’aire d’edificis amb cultius hortícoles 

Un hivernacle d’agricultura urbana connectat a l’aula 3.07 i a un despatx de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) absorbeix el CO2 d’aquests espais i, mitjançant...

COP29: a la recerca d’un consens en temps de descompte

Com cada any, la COP29 no ha pogut finalitzar en la data prevista per les dificultats d'arribar a un consens. El motiu: el finançament insuficient per als països en vies...