La creació d’aquesta marca respon a la necessitat d’identificar un producte de qualitat que compleixi requisits d’origen, granulometria, humitat, contingut en cendres i poder calorífic, que valori el producte en el mercat, associant-lo a un control de qualitat rigorós. D’aquesta manera el consumidor final té la garantia que el producte que ha adquirit és un producte de qualitat i adequat per al seu ús especificat.
Els objectius bàsics de la marca DBOSQ són assegurar la qualitat de l’estella forestal per al seu ús energètic i així donar confiança al consumidor final, traçar l’origen del biocombustible, realitzar assessorament a les empreses per aconseguir la qualitat del biocombustible desitjada al llarg del temps, i promocionar l’estella i les empreses llicenciades amb accions de difusió i comunicació.
La marca de garantia, DBOSQ, identificarà als productes mitjançant un distintiu i etiquetes que representaran diferents modalitats. El fet que l’estella disposi de la marca fa que s’identifiqui com a biocombustible de qualitat per a usos tèrmics. En traçar l’origen el client sap d’on prové l’estella.
Els controls sobre el biocombustible fan que hi hagi una millora permanent de la seva qualitat, i dóna confiança al consumidor final sobre el producte que està adquirint. Garanteix que l’estella prové d’una gestió forestal sostenible delsboscos. Assegurar la qualitat dels biocombustibles és clau per a evitar problemes de mal funcionament de les instal·lacions i garantir un alt rendiment de la caldera. Utilitzar un biocombustible de qualitat suposa una millor combustió, major rendiment i menor manteniment de les instal·lacions, i un augment de la vida útil dels equips.
En el comitè assessor de la marca de garantia DBOSQ hi participen la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat (DGMNiB), l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), el Centre de la Propietat Forestal (CPF), l’Associació d’Entitats Locals Propietàries Forestals a Catalunya (ELFOCAT), el Consorci Forestal de Catalunya (CFC), la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals (BOSCAT), l’Associació de Rematants i Serradores de Catalunya (ARESCAT), l’Associació Catalana de Treballadors i Empreses Forestals (ACETREF), Unió de Pagesos (UP), l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre (IACSI), l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), l’Associació de Productors d’Energies Renovables de Catalunya (APERCA) i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).