Ecosegell.cat, el nou recurs digital per educar en l’alimentació ecològica i la cura del medi ambient

Arriba a les aules l'Ecosegell.cat, un nou recurs digital educatiu per treballar la producció ecològica i l'etiquetatge amb alumnes de primària i secundària. Una iniciativa pionera a Catalunya i arreu de l'estat espanyol.

[foto] 
El Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE) ha impulsat el projecte Ecosegell.cat, un recurs digital educatiu per a nens i nenes de 10 a 14 anys, amb l’objectiu de potenciar el treball a les escoles dels principis de la producció agrària ecològica i l’etiquetatge d’aliments Bio.

En què consisteix l’Ecosegell.cat?

És un projecte pedagògic, dirigit principalment a nens i joves d’entre 10 i 14 anys. En format digital i de manera didàctica, pretén donar a conèixer els principis bàsics de la producción ecològica, així com certes nocions sobre el sistema de certificació i etiquetatge ecològics.

D’aquesta manera, s’incentiva una sèrie de valors i actituds familiars respectuoses amb la salut i l’entorn natural, que cal defensar i preservar. És una eina digital pensada per utilitzar a les aules, però és de lliure accés i gratuïta.

L’Ecosegell.cat està configurat a través d’una guia pel professorat i tres jocs digitals dirigits a l’alumnat, que són:

– L’Ecotest, un qüestionari per adquirir els coneixements bàsics sobre la producció agrària ecològica.

– L’apartat “Fes la teva etiqueta”, on pots dissenyar la teva etiqueta per a un producte ecològic, segons marca la normativa vigent.

– L’espai gourmet “Mmm…avui cuinaré”, que ofereix dues receptes per cuinar virtualment, en què passes abans per una botiga on s’escullen els aliments ecològics necessaris.

Per la seva banda, la guia pel professorat incorpora el context circular i els continguts teòrics que acompanyen la feina dels alumnes, i que planteja activitats complementàries d’investigació i recerca.

Es tracta de la primera iniciativa d’aquest tipus duta a terme en escoles d’arreu de l’Estat espanyol, amb material original, creatiu, innovador i ecològic que pretén assolir objectius de manera didàctica, multidisciplinar i vivencial. La idea va sorgir del CCPAE, en vistes que el material facilitat per la Generalitat de Catalunya amb el Pla d’Acció per l’agricultura i l’alimentació ecològiques (2008-2012) i per l’Ajuntament de Barcelona amb la guia d’Alimentació Sostenible (2014) havia quedat obsolet.

La creació de l’Ecosegell.cat compta amb la col·laboració de l’Associació Vida Sana, que sha encarregat de la coordinació i la redacció de continguts, a través del seu projecte MamaTierra; i de l’empresa Ecotrui, que ha aportat la il·lustració, el disseny i la programació digital.

 

 

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...