La Cimera del Clima es celebrarà finalment a Madrid mantenint les dates del 2 al 13 de desembre

No ha calgut esperar a que la Taula de Govern de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic analitzés la propera setmana a Bonn, la proposta de celebrar la COP25 a Madrid, ja que avui mateix, la Secretaria Executiva de l'ONU pel Canvi Climàtic, Patricia Espinosa, ha anunciat que la Taula de la COP ja ha acordat que la Cimera pel Clima es celebri a Madrid, Espanya, entre el 2 i el 13 de desembre. Així doncs, la COP25 es celebrarà a Fira Madrid, IFEMA, mantenint les mateixes dates en que s'havia de celebrar a Xile. L'adolescent i activista pel clima, Greta Thunberg demana ajuda per viatjar ara fins a Espanya i poder assistir a la Cimera, tot i el canvi d'ubicació.

[foto]

Un missatge a l compte de twitter de la COP25 recollia aquest 31 d’octubre que “Después de un largo proceso de evaluación, el Gobierno de Chile ha tomado la dolorosa decisión de no ser anfitriones de la Cumbre Climática COP25” i afegeixia: “actualmente, estamos explorando opciones alternativas para su realización”, señaló Patricia Espinosa, Secretaria Ejecutiva de ONU Cambio Climático. La Secretària Executiva de les Nacions Unides pel Canvi Climàtic, Patricia Espinosa explicava que la ONU estava explorant alternatives per mantenir la celebració de la COP25 després que el govern xilè informés de la decisió de no acollir la Cimera del Clima que s’havia de celebrar entre el 2 i el 13 de desembre en aquest país, davant la difícil situació que travessa Xile

Després de l’anunci fet pel president xilè de suspendre la celebració de la Cimera del Clima que s’havia de celebrar a Xile aquest desembre, el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sanchez, va traslladar al govern xilè la disposició d’Espanya de col·laborar en el que es requerísi i, si fes falta, en acollir la cimera a Madrid., una oferta que la presidenta designada de la COP25, la ministra de Medi Ambient de Xile, Carolina Schmidt comunicava oficialment la proposta a Nacions Unides, que es deia que seria analitzada la setmana vinent per la Taula de Govern de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

Finalment, però no ha calgut esperar a la setmana vinent ja que aquest divendres 1 de novembre, la Secretaria Ejecutiva de l’ONU pel Canvi Climàtic, Patricia Espinosa, ha anunciat que la Taula de la COP ja ha acordat que la Cimera pel Clima es celebri a Madrid, mantenint les dates del 2 i el 13 de desembre. L’emplaçament serà la Fira de Madrid IFEMA..
El govern de Xile ha suspès les converses sobre clima COP25. Per això, exigim una Cimera sobre el clima del poble, i en aquesta cimera, volem que les Nacions Unides prioritzin la veu de la gent, no els contaminants. Ha arribat el moment de deixar fora els contaminants fora de les converses sobre clima i retornar-los a la gent. La Plataforma 350, un moviment internacional que treballa per acabar amb l’edat dels combustibles fòssils i construir un món d’energies renovables. reclama una Cimèrica Climàtica popular, també a Madrid 
Aquest és el text que convida a signar per demanar-la:

“Les Nacions Unides han de centrar la veu del poble en tots els esforços mundials per fer front a l’emergència climàtica. Cal donar més espai a la societat civil, als moviments socials, als pobles indígenes, a les comunitats de primera línia i al públic en general per donar resposta global a la crisi climàtica.
El secretariat de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) ha de garantir la participació segura i plena de la societat civil en les futures converses sobre clima. Això inclou treballar amb països d’acollida per prioritzar la participació pública.
La UNFCCC ha de llançar els contaminants fora de les converses sobre clima. La indústria del combustible fòssil i els seus grups empresarials de front assisteixen a les converses sobre clima amb l’únic propòsit de silenciar la veu de la gent. No tenen dret a seure a una taula que s’estimen.
La protecció dels drets humans ha d’esdevenir un pilar central de qualsevol acord climàtic global i inclòs en tots els compromisos nacionals per fer front a la crisi. Això significa un enfocament renovat a l’hora d’afrontar les violacions dels drets humans provocades per les empreses de combustibles fòssils. Les comunitats i països de primera línia han de ser compensats per la pèrdua i els danys que els afecten els desastres climàtics.
Les Nacions Unides i la UNFCCC haurien de començar un diàleg obert amb la societat civil sobre com respondre a aquestes demandes i proporcionar suport a tots els espais alternatius que s’estableixin per afavorir la participació pública en el procés climàtic global”

 

Comparteix-me:

Unes 200 espècies vegetals floreixen fora de temporada a Catalunya

Més de 200 espècies de plantes de 138 municipis catalans han florit quan no els tocava durant el darrer any i preferentment a les comarques del Tarragonès, el Baix Empordà...

L’oceà Àrtic s’està “atlantificant” a causa del canvi climàtic

L’expedició internacional Biodiversidad Global de Calcificadores Planctónicos Marinos (BIOCAL), encapçalada per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), ha aportat noves evidències sobre un...

Risc per fortes ventades a les comarques del sud de Catalunya

Protecció Civil activa l'alerta del Pla VENTCAT davant la previsió de fort vent dimecres gairebé a tota la meitat sud de Catalunya. L'episodi pot comportar ratxes de 72 km/h. Es...