Coca-Cola vol reciclar el 100% dels envasos el 2025 i reduir un 20% l’aigua utilitzada en els processos

Coca-Cola ha presentat el primer informe de l'estratègia de sostenibilitat "Avanzamos" a la planta de Martorelles. Alguns dels objectius destacats que s'han assolit l'últim any tenen a veure amb la reducció del sucre en les begudes, l'ecodisseny dels seus envasos i l'origen sostenible de les seves explotacions i fonts d'electricitat.

Pelayo Bezanilla, director de Afers Públics, Comunicació i Sostenibilitat ha remarcat en diverses ocasions els objectius mediambientals marcats per l’empresa de cara al 2025: “volem ser part de la solució i liderar-la”. En aquest sentit, Pelayo destaca les 20 varietats d’envasos diferents que Coca-Cola ofereix al mercat, amb les noves promocions de minillaunes i les anelles reutilitzables per minimitzar l’impacte mediambiental de la companyia.

[foto]

En 7 anys ha aconseguit un estalvi d’aigua del 12% i en el darrer any un retorn d’aigua a la natura del 94%
Per la seva banda, Ana Callol, directora corporativa de Relacions Institucionals, Comunicació i Sostenibilitat de Coca-Cola European Partners Ibera, el projecte compartit entre les diverses plantes internacionals, ha parlatr sobre la gestió que Coca-Cola fa de l’aigua que utilitzen tant per a les seves bedudes com en els processos. “El 2025 volem haver reduït fins el 20% la capacitat de l’aigua utilitzada en totes les nostres operacions. Un objectiu que veiem assolible, ja que en el 2017 hem estalviat un 12% d’aigua respecte les dades del 2010”. Així mateix, Coca-Cola forma part de diversos projectes de retorn d’aigua a la natura, com a les Tablas del Damiel o l’entorn fluvial de Martorelles. “En l’últim exercici hem aconseguit retornar un 94% de l’aigua utilitzada, el que equival a 2.439 milions de metres cúbics d’aigua”, va recordar Callol. 

[foto] Amb tot, l’estratègia d'”Avanzamos” es vertebra a través de 6 eixos de sostenibilitat: la beguda, els envasos, la gestió de l’aigua, les emissions de producció i distribució, l’agricultura i la vessant social.
– Pel que fa a les begudes, es vol garantir una reducció del sucre, així com un increment de la informació nutricional als consumidors i consumidores.
– En els envasos, a banda de garantir-ne el seu retorn i cicle de reciclatge, Coca-Cola vol arribar al 50% de la seva fabricació amb materials   reutilitzats i reduir la producció de plàstics amb l’alleugerament dels envasos amb l’Ecodisseny. En matèria de gestió de l’aigua, assolir els   objectius establerts de retorn i reducció de l’us.
– Pel que fa a les emissions, disminuir-les a un 50% al 2025 en totes les plantes de producció de l’estat espanyol i un 35% en les processos   de la cadena de valor. En aquest punt, Pelayo va destacar que “el 100% de l’energia utilitzada en les plantes espanyoles prové d’energies renovables”.
– En les cadenes de distribució, l’empresa vol incidir en la sensibilització del sector hoteler per reduir les emissions de CO2.
– L’agricultura, va molt lligada a l’origen de les matèries primeres dels seus ingredients, i per tant de les explotacions i els recursos que   empren els seus proveïdors. Callol va destacar que s’estan seguint uns criteris estrictes de qualitat i garantia sostenible dels proveïdors, que   es vol fer extensible a les explotacions i terrenys per fer-ne un seguiment. Actualment el 64% de les matèries primes provenen de   plantacions agrícoles sostenibles i s’espera que aquesta xifra arribi al 100% en dos anys.
– Finalment, la vessant social de l’àmbit mediambiental fa referència a la consciència ciutadana. “Lorigen de l’estratègia Avanzamos es troba en un tour d’escolta dels diferents actors d’interès, d’entre els quals més de 400 ONGs i grups de treballadores. Per les nostres dimensions, esperen de Coca-Cola més implicació i lideratge en la transició cap a models més ecològics de producció i consum. en el consumidor això té una recepció positiva, tot i que hem d’adaptar cada estratègia a la realitat del país en què ens trobem”, va dir Pelayo. 

[foto]

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...