Durant la sessió, l’alcalde de Malmo (Suècia), Ilmar Reepalu, ha posat la seva ciutat com exemple de sostenibilitat, econòmicament competitiva. Malmo és un municipi suec amb un dels primers barris totalment sostenibles.
La sessió ha finalitzat amb la presentació dels resultats de la implementació del Pacte d’Alcaldes contra el canvi climàtic, iniciativa que pretén impulsar les ciutats europees com a líders mundials en la lluita contra el canvi climàtic, amb l’objectiu de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEH) en un 20% per al 2020. 1.259 municipis d’Europa ja s’han adherit al pacte.
El Pacte d’alcaldes i alcaldesses es marca com a fita un ús eficient de l’energia que faci possible el mateix nivell de serveis municipals amb un estalvi energètic net. El Pacte vol estimular també l’eficiència energètica en el conjunt de la ciutadania.
Amb això es vol aconseguir, abans de l’any 2020, una reducció del 20% de les emissions del gasos amb efecte d’hivernacle que contribueixen al canvi climàtic.
L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació impulsa el Pacte i ofereix suport tècnic i econòmic als ajuntaments que s’hi adhereixen, i perquè redactin un Pla d’acció per l’energia sostenible.