Celebrar el Dia d’Europa netejant els entorns

Let's Clean Up Europe és una acció comuna a tot Europa que es fa coincidint amb el Dia d'Europa, el 9 de maig, per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. La campanya d'enguany a Catalunya, que va començar el divendres 7 i s'ha allargat fins el mateix Dia d'Europa, el diumenge 9 de maig, ha abastat gairebé 500 accions a 40 comarques que han estat coordinades per l'Agència de Residus de Catalunya.
Entre el 7 i el 9 de maig, s’ha celebrat la vuitena edició de la iniciativa europea Let’s Clean Up Europe! per sensibilitzar la ciutadania sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis en els hàbits i el  comportament dels ciutadans a través de l’organització d’accions de neteja voluntària en espais naturals com ara boscos, platges, rius o rieres.

[foto]

A Catalunya s’han fet enguany unes 481 activitats de neteja d’entorns naturals tant de mar com de muntanya o entorns urbans i hi han participat de forma voluntària persones de totes les edats.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha coordinat les accions, promogudes sobretot per associacions, centres excursionistes, escoles i instituts, empreses i ciutadans, però també per administracions públiques. La campanya també ha comptat amb el suport econòmic d’Ecovidrio i de la Diputació de Barcelona.


481 accions de neteja a 40 comarques

Les accions de neteja donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge. També tenen un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, ja que són una bona oportunitat per visualitzar l’efecte dels comportaments incívics.

A Catalunya enguany s’han organitzat accions a 40 comarques d’arreu del territori. A la demarcació de Barcelona s’han organitzat 283 accions; a Girona, 64: a les comarques de Tarragona, 65; a Lleida, 47; i a les Terres de l’Ebre, un total de 22 accions. 

En total hi han participat 457 entitats de 264 municipis.

La Diputació de Barcelona participa enguany de la commemoració del Dia d’Europa el 9 de maig amb un programa divers d’activitats durant tot el mes de maig

Durant el Ple de la Diputació de Barcelona del 29 d’abril, es va aprovar una declaració amb motiu del Dia d’Europa, per reconèixer els governs locals com a actors clau per a la recuperació europea.

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona vol jugar un paper actiu en la defensa dels interessos legítims dels governs locals en aquest context. Els governs locals han de tenir un major protagonisme en el desplegament dels fons, el reconeixement d’una dotació específica suficient per a les polítiques i estratègies locals, i l’establiment de mecanismes efectius i permanents de diàleg amb tots els nivells de l’administració per assegurar una governança compartida. 

Construïm Europa des del món local

Els governs locals de la província de Barcelona treballen en apropar el projecte europeu a la ciutadania, i posar així de manifest l’impacte que té, en el dia a dia, l’aliança teixida entre el món local i la Unió Europea. La Diputació de Barcelona ofereix suport tècnic i econòmic als ens locals de la província perquè impulsin activitats i projectes d’aquesta temàtica en els seus municipis.

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...