La Diputació de Barcelona, des de l’àmbit de Medi Ambient, també s’adhereix a aquesta celebració donant suport als ens locals en algunes de les activitats emmarcades dins el Dia mundial del Medi Ambient. Així, la corporació col·labora amb la II Fira Ambiental de Vilanova i la Geltrú, la Setmana del Medi Ambient de Terrassa, la Fira de Medi Ambient de Gavà, el Mercat de 2a mà de Montgat o la Festa de Mollet, entre d’altres accions. Paral·lelament, en la sessió del Ple del 30 de maig passat, la Diputació de Barcelona es va adherir a la Declaració de Lleida per a l’Educació Ambiental , un acord de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat al qual ja s’han sumat més de 30 municipis i entitats municipals.
Entre els diversos acords que inclou, s’insta a potenciar les polítiques d’educació per a la sostenibilitat en el món local, que és el que està més proper a la ciutadania, perquè, segons comenta la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius,«estem convençuts que són una font de valors ambientals i de coneixement, i constitueixen una de les garanties d’èxit de la gestió ambiental municipal i de l’eficiència en l’ús dels recursos naturals i econòmics».
La Declaració demana també la màxima coordinació entre les administracions per tal de crear sinergies que condueixin a optimitzar la sensibilització ciutadana i els resultats de la gestió ambiental, una funció de coordinació interadministrativa que la mateixa Diputació de Barcelona ja està assumint i vol desenvolupar més enllà amb aquest acord.
Des de l’Àmbit de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona hi ha una clara aposta per invertir en educació ambiental perquè, tal i com afirma la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, «aquesta inversió té un efecte multiplicador en eficiència i estalvi de recursos al món local».