Arriba la segona setmana de la custòdia del territori

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori, que tindrà lloc entre el 26 de setembre i el 5 d'octubre, promou l'organització d'activitats arreu d'Europa per viure la terra i conscienciar la societat de la necessitat de conservar-la i tenir-ne cura. La custòdia del territori és un concepte emergent que pretén involucrar la societat en la conservació de la natura. Les entitats, organitzacions i institucions. que participen a la Setmana s?impliquen en una xarxa europea que amplia les seves accions i esforços en favor de la conservació de la terra. A més, es vol mostrar totes les iniciatives i organitzacions que treballen diàriament per la conservació del territori i la natura a Europa.

La Setmana ja compta amb més de 340 activitats de la mà de més de 150 organitzacions a tot Europa! Sortides d’observació d’ocells, jornades de voluntariat per recuperar hàbitats del litoral català, mostra de productes ecològics i respectuosos amb el territori, o la descoberta d’alguns boscos mil·lenaris a casa nostra són tant sols petits exemples de les múltiples propostes que ofereix la Setmana de la Custòdia del Territori a la ciutadania durant 10 dies. En paral·lel a la Setmana, està en marxa des del Juliol la campanya fotogràfica Connecta’t amb la Natura, una forma diferent i divertida de donar a conèixer la Setmana Europea de la Custòdia del Territori i participar-hi. Connecta’t amb la Natura et convida a retrobar-te amb els petits plaers que ens proporciona el contacte amb la natura i a compartir aquesta experiència amb una fotografia a través de Twitter o Instagram amb el hashtag #connectnature, o través del formulari web.

La Setmana Europea de Custòdia del Territori és una iniciativa del projecte LANDLIFE (LIFE10 INF/ES/000540), promogut per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i recolzat per quatre organitzacions europees: CEN-LR (Conservatoire d’Espaces naturels du Llenguadoc-Rosselló), Legambiente, Eurosite i Prysma. Està cofinançat per la Comissió Europea amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat – Generalitat de Catalunya.

A més, a Catalunya, la Setmana compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Fundació Catalunya La Pedrera i la Universitat de Vic.

El projecte europeu LANDLIFE

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori forma part del projecte LANDLIFE (LIFE 10/INF/ES/540) un projecte LIFE+ 2011-2014 d’Informació i Comunicació, liderat per la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) i cofinançat per la Comissió Europea i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Els altres socis al projecte són: CEN L-R – Conservatori d’Espais Naturals del Llenguadoc – Rosselló, Legambiente, Eurosite i Prysma.

El projecte LANDLIFE té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, entitats de conservació, persones propietàries i altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat.

La custòdia del territori i la xct
La custòdia del territori s’està consolidant a Catalunya com a estratègia innovadora per a la conservació del territori i la biodiversitat en espais públics i privats. Mitjançant acords voluntaris, les entitats de custòdia assessoren els propietaris o gestors perquè contribueixin a la conservació dels valors i els recursos de les finques en custòdia.

La Xarxa de Custòdia del Territori (xct) és una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país.

Comparteix-me:

L’Amazònia i les Amazònies al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona obre durant uns mesos una finestra a l'Amazònia, millor dit, a les Amazònies, perquè són moltes, perquè està repartida en 9 estats, perquè...

Airgilab, un regenerador d’aire d’edificis amb cultius hortícoles 

Un hivernacle d’agricultura urbana connectat a l’aula 3.07 i a un despatx de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) absorbeix el CO2 d’aquests espais i, mitjançant...

COP29: a la recerca d’un consens en temps de descompte

Com cada any, la COP29 no ha pogut finalitzar en la data prevista per les dificultats d'arribar a un consens. El motiu: el finançament insuficient per als països en vies...