Aquest curs és una iniciativa de l’Institut Català de l’Economia Verda, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, i es realitza en col·laboració amb l’associació ecoemprenedors.cat. El curs compta amb un període lectiu de 20 hores que s’imparteix durant el mes febrer i una altra de 100 hores pràctiques a ecoempreses que tindrà lloc al març.
Heloise Buckland, presidenta de l’associació ecoemprenedors.cat i sòcia fundadora de l’empresa Barcelonya SCCL, ha conduït la primera sessió formativa, en què també hi ha participat Jon Marín, de nut.creatives, que ha explicat la seva experiència empresarial en el camp de l’ecodisseny. Amb una dinàmica molt interactiva, s’ha reflexionat sobre les expectatives que el curs ofereix a cada participant, el significat de l’economia verda, el cicle de vida dels productes i l’ecodisseny i l’economia circular.
L’Institut Català de l’Economia Verda, impulsat per Creacció, la Universitat de Vic i la Diputació de Barcelona, es va crear ara fa un any amb la voluntat de ser un instrument que reforci la competitivitat de les empreses i del territori a través de l’aprofitament de les oportunitats que ofereix l’economia verda, tot assumint tasques de formació, assessorament, recerca, divulgació i sensibilització, entre altres. Un dels objectius que es proposa l’Institut és contribuir a fer que Vic, i per extensió la comarca d’Osona, esdevinguin referents de l’economia verda de Catalunya. L’Institut Català de l’Economia Verda està dirigit per Enric Llarch i compta amb la col·laboració de Josep Burgaya, professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació, com a director acadèmic. El concepte d’Economia Verda ha estat ampliament defensat i desenvolupat per l’economista Jeremy Rifking que veu en l’economia verda el motor de la tercera revolució industrial.