Agricultura convoca els ajuts Leader 2019 per a promoure l’activitat econòmica a les zones rurals per un import de 7,6 M

Amb aquests ajuts, es preveu generar una inversió de més de 23 milions d'euros en els territoris rurals Leader de Catalunya amb l?execució de més de 250 projectes que comportaran la creació directa de més 200 llocs de treball.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha obert la convocatòria dels ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, corresponents a l’any 2019, per un import de 7,6 M€. Aquests ajuts, que enguany es convoquen per cinquena vegada, s’emmarquen en el Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2014-2020. El termini de presentació de sol·licituds serà fins al 15 de gener de 2020. L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació i/o el manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. S’adrecen principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i el desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Els ajuts destinats a aquesta cinquena convocatòria 2014-2020 tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i seran a càrrec d’una partida pressupostària del Departament dotada amb un import màxim de 4.370.000 euros per a l’any 2021, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 3.296.666 euros, serà a càrrec del fons FEADER, cosa que representa el 43% del finançament.

Amb els projectes d’inversió que es fomentaran amb els ajuts objecte d’aquesta nova convocatòria, es preveu generar una inversió de més de 23M € en els territoris rurals Leader de Catalunya amb l’execució de més de 250 projectes que comportaran la creació de més 200 llocs de treball i la consolidació d’uns 1.000 més de manera directa.

En relació amb els llocs de treball, també cal destacar que els proveïdors que han d’executar la inversió generada són empreses ubicades a Catalunya, majoritàriament en l’àmbit rural, i, per tant, de manera indirecta també fomentaran la creació i consolidació de més Ilocs de treball durant l’execució dels projectes fomentats per l’ajut Leader.

 La gestió dels ajuts serà exercida amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local (GAL) seleccionats pel Departament per aplicar el desenvolupament local participatiu Leader a les zones rurals de Catalunya.

 

Comparteix-me:

Simon Stiell tanca la conferència del clima de Bonn demanant més implicació, més rapidesa i més justicia

"Hem d'anar més enllà, més ràpid i de manera més justa". Amb aquestes paraules el Secretari Executiu del Canvi Climàtic de les Nacions Unides Simon Stiell començava el discurs de...

El darrer número de la revista Vallesos rememora lluites ecologistes dels dels anys 70 a les comarques del Vallès

La revista-llibre Vallesos rememora lluites ecologistes dels dels anys 70 sobre espais emblemàtics del Vallès com Gallecs, els parcs de Sant Llorenç i el Montseny o el Quart Cinturó...

La natura pot gaudir-se de manera compartida i respectuosa

A l’estiu, un temps de màxima afluència, cal recordar especialment les bones pràctiques per no malmetre els espais que visitem...