Acord entrre el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i la Universitat de Vic per millorar la transferència de coneixement, docència i recerca sobre el medi natural

Es tracta d'un acord marc que posa les bases de vinculació entre les dues institucions per a la recerca, la docència i la transferència de coneixement, en els àmbits de la gestió del medi natural, la biodiversitat, els recursos naturals i la promoció del territori. Amb aquest acord, el CTFC passa a ser un centre vinculat a la Universitat de Vic-UCC, la qual cosa permetrà potenciar la indústria alimentària i el medi ambient com a àrees estratègiques prioritàries de recerca i transferència de coneixement de la Universitat, que compta amb el Grup de Recerca en Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) d'una banda, i el centre TECNIO SART Medi Ambient, de l'altra.

El president del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Pelegrí, i el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya han signat un acord per consolidar la col•laboració entre les dues institucions en l’àmbit de la docència, la recerca i la transferència de coneixement.

El conseller Pelegrí i president del CTFC ha volgut destacar la importància d’aquest conveni que pretén reforçar el paper de la recerca i el coneixement en l’àmbit i la gestió del medi natural, la biodiversitat, els recursos naturals. Però, principalment apel•lant al vessant pràctic de les millores en matèria d’innovació i recerca, que, segons ha dit, “han de convertir-se en oportunitats de negoci. Hem de centrar-nos en els resultats econòmics”.

Pelegrí ha explicat que el sector relacionat amb els recursos naturals i forestals s’ha de prioritzar i potenciar. Per això, aquest conveni signat avui “suma, i servirà, sense cap mena de dubte, per ampliar tot aquest veritable potencial natural que existeix a Catalunya”.

L’acord fomentarà la participació dels investigadors del CTFC en la docència de la Universitat i es promourà que els alumnes de la UVic puguin fer pràctiques o realitzar treballs de final de grau o màster a les instal•lacions del CTFC, els investigadors del qual també es podran incorporar als consells d’estudis de les titulacions de al UVic-UCC. La promoció de les beques sí-sí “estudio i treballo” i activitats de formació continuada conjunta també seran una prioritat.

En l’àmbit de la recerca es proposa que els investigadors del CTFC puguin participar en la direcció i tutorització de tesis doctorals, participar en l’activitat formativa i avaluadora dels estudis de doctorat de la UVic, col•laborar amb els seus grups de recerca i desenvolupar projectes de recerca conjunts, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Finalment, pel que fa a transferència de coneixement, l’acord vol impulsar la participació conjunta en estudis i projectes de recerca aplicada finançats, impulsar la creació de noves empreses i la inserció laboral per atraure i retenir el talent en el territori. L’acord tindrà una vigència de cinc anys i una comissió mixta formada per alts executius de les dues institucions vetllaran pel compliment dels objectius proposats.

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb seu a Solsona, és un centre de referència que vol contribuir a la modernització i a la competitivitat del sector forestal, al desenvolupament rural i la gestió sostenible del medi natural, per mitjà de la recerca, la formació i la transferència de tecnologia i el coneixement a la societat.

Comparteix-me:

Setmana Europea de la Mobilitat

Amb el lema "Compartim l'espai públic", Catalunya viu aquests dies la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments...

El biòleg Carlos M. Herrera, guanyador del 20è Premi Ramon Margalef d’Ecologia

El conegut biòleg sevillà Carlos M. Herrera, ha estat el guanyador del 20è Premi Ramon Margalef d'Ecologia que atorga anualment el govern de la Generalitat de Catalunya. El jurat ha...
Fotografia de Carlos Herrera

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...