13 escoles de la província de Barcelona participen al projecte d’estalvi energètic EURONET 50-50

13 escoles de la província de Barcelona porten a terme experiències d'estalvi energètic gràcies al projecte EURONET 50-50. Es tracta d'un programa que es realitza a 50 escoles de 9 països europeus i que el seu principal objectiu és augmentar l'eficiència energètica, a través de la promoció de l'estalvi i de la substitució de les fonts en favor de les energies renovables en aquests centres.

La iniciativa està liderada aquí per la Diputació de Barcelona que és qui, a través de l’Àrea de Medi Ambient i amb el suport de la Direcció de Relacions Internacionals, va presentar aquest projecte juntament amb les altres vuit entitats a la convocatòria de 2008 del programa Energia Intel·ligent Europea (EIE), que administra l’Agència Executiva de Competitivitat i Innovació (AECI) de la Comissió Europea.
La primera reunió entre les escoles de la província de Barcelona que participen directament al projecte s’ha celebrat l’1 de febrer del 2010 entre els centres: CEIP Sant Domènec de Santa Margarida i els Monjos; escola Castell d’Òdena d’Òdena; CEIP Mare de Déu del Patrocini de Cardona; CEIP Abat Oliva de Cornellà de Llobregat; Escola Benviure de Sant Boi de Llobregat; CEIP Sant Joan de Berga; Escola Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú; CEIP Sant Pau de Sant Pol de Mar; CEIP La Monjoia de Sant Bartomeu del Grau; CEIP Sant Esteve de Castellar del Vallès; CEIP el Turó de Montcada i Reixac; CEIP Pau Casals de Montmeló i CEIP La Tordera de Sant Celoni i Santa Maria de Palutordera. També hi han participat representants municipals i de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona per tal de començar a planificar conjuntament la posada en pràctica.

Durant la trobada, el coordinador de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Ferran Vallespinós, ha destacat que aquest projecte «ha de permetre als centres educatius poder millorar l’eficiència energètica mitjançant principalment la conscienciació i el canvi d’hàbits dels alumnes, però també de tota la comunitat educativa». Vallespinós ha afegit que «aquesta és una gran oportunitat per reafirmar el paper de l’administració local per implicar a la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic».

El projecte EURONET 50-50 durarà dos anys (2010 i 2011). Té assignat un pressupost total d’1.049.678 euros, dels quals la Diputació de Barcelona en gestionarà 281.000 euros. El 75% del finançament l’aporta la Comissió Europea i el 25% restant el financen els socis.

Comparteix-me:

El saló B-Travel 2025 marca la ruta per a un turisme més sostenible i de qualitat

B-Travel, el saló de turisme organitzat per Fira de Barcelona, tanca una edició marcada pel foment i promoció d’un turisme més sostenible i de qualitat després de tres dies de...

L’orina humana, un recurs valuós com a fertilitzant per a l’agricultura urbana sostenible

La reutilització de l’orina humana permetria produir fertilitzants sostenibles per a l’agricultura urbana, amb importants beneficis ambientals. Això conclou un estudi fet per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de...

Vic acollirà una nova edició del Congrés BIT 

Aquesta 4a edició del Congrés BIT, que es celebra el 8 i 9 d'abril a la capital d'Osona, posa el focus en la valorització dels serveis ecosistèmics com a eina...