Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

La recuperació dels paisatges dunars ajuden a protegir la sorra de les platges i a mitigar els efectes negatius dels temporals marítims

 

La temporada Estiu Metropolità, amb què es dóna el tret de sortida oficial a la temporada de bany a les platges metropolitanes, s'ha presentat a Gavà sota el lema "Platges vives", Amb aquest lema, l'AMB vol donar a conèixer la necessitat de preservar les platges davant de fenomens com el canvi climàtic, que a mitjà termini provocarà canvis com ara la crescuda del nivell del mar, la modificació de l'actual línia de costa i temporals més devastadors.

Actualitat

S'amplia la xarxa de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a l'àrea metropolitana de Barcelona

 

L'AMB continua ampliant la xarxa de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a la metròpolis, que disposa d'un nou punt a Gavà. Aquesta nova electrolinera es troba al carrer del Progrés, al costat del centre comercial Barnasud i dins el Parc Empresarial de Gavà, punts estratègics del municipi i de la metròpolis. L'AMB i l'Ajuntament de Gavà presenten els projectes d'un nou carril pedalable i un aparcament de gran capacitat de bicicletes a l'estació de Renfe per promoure una mobilitat més sostenible i fomentar la intermodalitat bici-transport públic

Actualitat

L'espai natural de Sant Miquel del Fai serà públic i d'accés gratuït després de l'estiu

 

La Diputació de Barcelona ha ultimat els tràmits per la compra de l'espai natural de Sant Miquel del Fai, una finca d'alt valor natural i patrimonial de 70,5 ha, situada als municipis de Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja, a cavall entre les comarques del Vallès Oriental i el Moianès. El preu d'adquisició ha estat fixat en 1,3 milions d'euros. Actualment, l'espai és de propietat privada i continuarà funcionant com fins ara fins el mes de juliol, A partir d'aleshores tancarà per realitzar reformes i adequacions i es reobrirà com un espai públic i d'accés gratuït, tot i que pugui haver-hi determinades restriccions o regulacions d'accés.

Actualitat

Obre portes la primera edició de l'Innovate4Climate

Aquest dilluns ha obert portes al Palau de Congressos de Fira de Barcelona - Palau 5 la primera edició de l'Innovate4Climate Finance and Markets Week. Una trobada que reunirà fins dijous destacats líders governamentals, empresarials i financers que aprofundiran en la col?laboració públicoprivada per augmentar la inversió climàtica derivada dels Acords de París. L'esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona i el Banc Mundial, compta amb diversos tallers i sessions paral·leles de caire tècnic que abordaran temàtiques com la contribució de la inversió privada en el compliment dels objectius nacionals de reducció d'emissions; la nova generació de mercats de carbonii en el marc de la cooperació internacional; o els marcs legals de l'acció climàtica, entre d'altres.

Actualitat

Per complir els Acords de París cal que sector públic i privat activin inversions bilionàries

 

El director de Canvi Climàtic del Banc Mundial, James Close, serà a Barcelona durant la celebració de l'Innovate4Climate i on es pretén posar sobre la taula els principals reptes de futur de l'economia verda. Amb més de 25 anys d'experiència en els camps de la política energètica, del canvi climàtic i la col·laboració públicoprivada, Close diu que "Cal que sector públic i privat activin inversions bilionàries per acomplir els Acords de París".

Actualitat

Tres accions catalanes en el VIII Premi Europeu de Prevenció de Residus

 

El premi s'ha atorgat a criteri d'un jurat europeu independent que representa sis categories: administracions i autoritats públiques, entitats educatives, associacions i ONG, empreses i indústries, ciutadans i altres. El Premi distingeix les iniciatives tenint en compte criteris d'originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l'adaptabilitat a d'altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada. La VIII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus rep el suport del programa LIFE de la Comissió Europea.

Actualitat

Descoberta una nova espècie d'insecte entre l'Anoia, l'Alt Camp i l'Alt Penedès, el llagost-pedra d'Ancosa

 

El Servei de Fauna i Flora, del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha descobert una nova espècie d'insecte, el llagost-pedra d'Ancosa (Prionotropis ancosae), un ortòpter localitzat únicament a la Plana d'Ancosa, un altiplà rocallós calcari situat a leextrem meridional de l'Anoia, a frec de l'Alt Camp i l'Alt Penedès. La descoberta s'ha fet en el marc dels treballs de seguiment i censos de les espècies d'invertebrats amenaçats, i arran d'un avís dels naturalistes Xavier Bayer i Francesc Guasch.

Actualitat

Foment del turisme de natura, amb els màxims nivells de protecció, i implicació del territori en la governança del parc Nacional d'Aigüestortes

 

Els reptes més importants del nou president del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Josep Enric Llebot, seran, segons ha manifestat, ?després d'uns anys de sèries dificultats econòmiques caldrà recuperar i augmentar les dotacions econòmiques que han de permetre poder respondre amb rigor als projectes de conservació i recerca en marxa, i plantejar-ne de nous?. Llebot també ha parlat d? ?aconseguir el foment del turisme de natura en el Parc i en la seva àrea d'influència, consensuant amb els agents del territori les línies d'actuació, sempre tenint en compte que s'han de fer compatibles els màxims nivells de protecció amb la voluntat que el Parc sigui un motor de desenvolupament local?.

Opinió Míriam Viaplana

Jeremy Rikfin: La tercera revolució industrial passa pel desenvolupament d'una economia verda

Jeremy Rifkin empathiccivilization.com

En el seu darrer llibre "La tercera revolució industrial", aquest economista americà de 66 anys dóna una visió de com podem superar la crisi fent una aposta clara per una economia verda, per una societat on la generació de l'energia provingui de fonts renovables que, en estar a l'abast de tothom, canviaran el model econòmic i generaran una societat horitzontal i distributiva, que vindrà a substituir l'actual model vertical. El nou model de relacions i de societat que preconitza Rifkin, és ecològic, sostenible, i sembla més just tant per les persones com per l'entorn; però sobretot suposa una petita llum al final del túnel, un bri d'esperança enmig d'aquest present devastador.

Clam de la Terra
Clam de socors del planeta terra al seus habitants
Agenda Activitats en RSS

Notícies breus

 

En el marc de la celebració del Dia Europeu dels Parcs, aquests dimecres 24 de maig, la Xarxa de Parcs Naturals conjuntament amb la Xarxa de Biblioteques Municipals organitzen l'acció 'Dibuixa'm un parc!' que es farà simultàniament a nou biblioteques del Maresme. Aquesta és primera de les activitats incloses en el nou programa "Parcs i biblioteques..., naturalment!" organitzat conjuntament per les dues xarxes i que es farà a les biblioteques vinculades a territoris on hi ha parcs naturals.

El coordinador del projecte, Jordi Segalàs (primera fila, el tercer per l'esquerra), amb la resta de representants dels socis participants, durant la primera reunió, el novembre passat, a Vilanova i la Geltrú, 

Durant els propers tres anys la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) coordinarà el projecte 'Circular Design: Learning for Innovative Design for Sustainability (L4IDS)', que té com a principal finalitat contribuir a la creació i consum de productes i serveis sostenibles a través del disseny. El projecte compta amb la participació de 13 socis europeus, entre els quals hi ha el BCD Barcelona Centre de Disseny, la catalana Nutcreatives i l'Ajuntament de Barcelona amb la xarxa d'Ateneus de Fabricació.

Sis municipis de la conca de la Tordera (Campins, Fogars de Montclús, Montseny, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Vilalba Sasserra) i un altre de la conca del Besòs (Badia del Vallès) formen part, a partir d'avui, del Consorci Besòs Tordera.

 

Mentre duri la campanya anual de vigilància dels nivells d'ozó troposfèric a Catalunya, que s'allargarà fins el 15 de setembre, el Departament de Territori i Sostenibilitat proporcionarà informació pública dels nivells d'immissió d'aquest contaminant perquè les administracions i els ciutadans puguin adoptar les mesures de prevenció adients en cas de superació d'algun llindar. També informarà de la predicció de superacions dels llindars d'informació -180 micrograms per metre cúbic (µg/m³) en una hora- i/o d'alerta -240 µg/m³ en una hora- de cada municipi i es realitzaran avisos preventius en cas de previsió de nivells elevats. La informació estarà disponible diàriament, a partir de les 10:30 hores, al web.

 

L'empresa pública encarregada d'impulsar, construir i gestionar centrals logístiques i de transports a Catalunya, CIMALSA,, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, ha anunciat que invertirà 108.000 euros, en aquest primer semestre de l'any, per dur a terme millores al LOGIS Empordà i aconseguir convertir-lo en un referent nacional de les infraestructures logístiques, especialment en els àmbits ambiental i paisatgístic, així com de mobilitat, d'eficiència i sostenibilitat en la gestió.

Olivera de la Farga d'Arió -Ulldecona- (Montsià/Tarragona) Associació Territori del Sènia

En motiu del Dia Internacional de l'Arbre, aquest 21 de març destaquem l'arbre més vell de Catalunya i potser també un dels més vells de món. Es tracta d'una olivera de la Farga d'Arió, d'Ulldecona, a la comarca tarragonina del Montsià. S'estima que té uns 1700 anys i que va ser plantada durant el regnat de l'emperador romà Constantí. De fet, a Ulldecona es troba la major concentració coneguda d'Oliveres Mil·lenàries de tot el Món, amb uns 400 exemplars inventariats i, dos d'ells declarats "Arbres Monumentals" per la Generalitat,

 

L'estratègia d'Impuls a l'economia verda i a l'economia circular del Govern de Catalunya, que va ser aprovada el maig de 2015, promou la sostenibilitat com a eix estratègic per assolir la recuperació econòmica, millorar la competitivitat, crear ocupació i reduir els riscos ambientals.
Facebook

Entitats
WWF/Adena
 - Copyright de - Treballem per un planeta viu i la nostra missió es aturar la degradació ambiental de la Terra i construir un futur en que el ser humà visqui en harmonia amb la natura.
Agència de Residus de Catalunya
 - Copyright de - L'Agència de Residus té una clara vocació de contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Catalunya i a la protecció de l'entorn i del patrimoni natural, tot impulsant la gestió sostenible dels residus.
Som lo Que Sembrem
 - Copyright de - Som lo que Sembrem és la Plataforma creada per donar suport a una Iniciativa Legislativa Popular que aturi els cultius i aliments transgènics a Catalunya.
Associació Hàbitats - Projecte Rius
 - Copyright de - L'Associació Hàbitats: grup per la conservació de l'entorn natural - té com a objectiu d'engegar i vehicular diferents iniciatives i projectes:
Retorna
 - Copyright de - Retorna és una iniciativa sense ànim de lucre integrada per ONG's ambientals, associacioes de consumidors, sindicats i la industria del reciclat, que te per objectiu promoure la reutilització i reduir al màxim la generació de residus, superant el sistema actual que recicla poc i malament.
Fundació Abertis
 - Copyright de - La Fundació Abertis és una organització sense ànim de lucre dedicada a promoure la recerca sobre la repercussió de les grans infraestructures en el territori.
Amics de la Terra Mallorca
 - Copyright de - Amics de la Terra és una associació ecologista que fomenta el canvi local i global cap a una societat respectuosa amb el medi ambient, justa i solidària.
Aproma
 - Copyright de - APROMA és una organització no governamental de caràcter independent que reuneix un important nombre de professionals dedicats de manera exclusiva al medi ambient i que procedeixen d'àmbits molt diversos: Empreses, Administració central, autonòmica i local, universitats, etc.
Societat Catalana d'Educació Ambiental
 - Copyright de - La SCEA és una associació creada l'any 1985 per tal d'impulsar una educació renovada que contribueixi a formar ciutadans capaços d'analitzar la problemàtica socioambiental i donar-hi respostes.
The Ecologist
 - Copyright de - The ecologist és una revista trimestral editada per l'associació Vida Sana, que inclou el butlletí Vida Sana i els diaris BioCultura.
Instituto de Investigación IMDEA Energía
 - Copyright de - El Instituto de Investigación IMDEA Energía ha sido creado por el Gobierno de la Comunidad de Madrid con el fin de promover y realizar actividades de I+D relacionadas con la energía, con un énfasis especial en las energías renovables y en las tecnologías energéticas limpias.
Plataforma contra la contaminación acústica de las campanas
 - Copyright de - Plataforma que exigeix la supressió de les tocades de les campanes a nivells mínims perquè són una imposició acústica que, com a imposició, atempta directament contra la llibertat de les persones.
Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC)
 - Copyright de - El CTFC treballa en contribuir a la modernització i a la competitivitat del sector forestal, al desenvolupament rural i la gestió sostenible del medi natural
Agroterritori
 - Copyright de - AGROTERRITORI és una fundació que treballa sobre la dimensió espacial de les activitats agràries. Té com a finalitat principal promoure el coneixement d'iniciatives encaminades a la preservació, desenvolupament i gestió dels espais agraris en general, i d'una manera especial els periurbans.
Acciónatura
 - Copyright de - Acciónatura és una ONG catalana dedicada exclusivament a la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat mitjançant la protecció i recuperació dels espais naturals i la sensibilització i implicació de la societat.
Santuari Ecològic del Castell de Gallifa
 - Copyright de - L'únic temple del món dedicat a la Mare de Deu de l'Ecologia s'aixeca a partir de la reconstrucció de l'ermita romànica del Castell de Gallifa el 1985.
Aigües, aires, llocs
 - Copyright de - L'espai de Medi Ambient de les emissores de la Generalitat. Perquè l'ésser humà depèn del medi, a Catalunya Informació ens en ocupem.
Fundació per la Prevenció de Residus i Consum
 - Copyright de - La Fundació és una entitat sense ànim de lucre i d'àmbit català, que ha estat impulsada per les entitats ecologistes i cíviques de la Federació d'Ecologistes de Catalunya, a través de la Plataforma Cívica per a la Reducció de Residus, el Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius i l'empresa Urbaser.
Joaquim Elcacho, bloc
 - Copyright de - Articles i apunts personals d'un periodista dedicat a la informació científica i ambiental
Fundació Fórum Ambiental
 - Copyright de - Sóm una entitat no lucrativa, que té com a objectiu crear una plataforma de diàleg i col·laboració entre les empreses, les administracions i la resta de la societat, amb la finalitat d'aconseguir conjuntament un model de desenvolupament més sostenible que l'actual.
Bioarquitectura Mediterrànea
 - Copyright de - L' Associació Bioarquitectura Mediterrània neix amb la vocació d'organitzar el Congrés de Bioarquitectura Mediterrània 2012 a Barcelona.
Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta
 - Copyright de - A l'any 2002 es va fundar l'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta, fruit de la unió dels primers municipis a Catalunya a implantar aquest sistema de recollida.
Centre de la Propietat Forestal
 - Copyright de - El Centre de la Propietat Forestal (CPF) és una entitat de dret públic amb competències en l'ordenació, el foment i la gestió dels terrenys forestals de titularitat privada.
UAB Ciències Ambientals
 - Copyright de - A la UAB s'imparteixen titulacions d'àmbits tan diversos com l'humanístic i artístic, el social, el de la salut, les ciències experimentals i les biociències i les enginyeries.
Vida Verda
 - Copyright de - Una hora de ràdio destinada a explicar canvis de vida.L'experiència de persones i iniciatives populars per mostrar els camins que condueixen cap a una Vida Verda
Oficina Catalana del Canvi Climàtic
 - Copyright de - L'Oficina és l'encarregada de vetllar per la implantació de les mesures contra el canvi climàtic i el compliment del Protocol de Kyoto.
Medi Ambient, Cultura i Societat
 - Copyright de - Blog de Miquel Mir-Gual, geògraf. Actualment investigador al Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears, especialitat geomorfologia litoral.
Ecologistes.net
 - Copyright de - El portal ecologistes.net va néixer fruit de la inquietud dels moviments ecologistes d'apropar-se a la societat a través d'una eina tan innovadora com Internet.
Col·lectiu Ecologista Bosc Verd
 - Copyright de - El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd (CEBV) és un grup ecologista de l'Alt Penedès totalment independent, sense vinculacions de caire polític ni econòmic.
Associació Mediambiental La sínia
 - Copyright de - L'Associació Mediambientla la Sínia, és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la divulgació i el foment de l'agricultura ecològica i hàbits saludables i en la recuperació i conservació del curs baix del riu Gaià.